Ciastko maślane
Składniki: mąka pszenna [zawiera gluten], masło extra (21%) [zawiera laktozę], cukier, jaja, śmietana [zawiera laktozę], sól (wersja kakaowa zawiera dodatkowo kakao).
- do wytwarzania naszych ciastek używamy jaj wyłącznie z chowu na wolnym wybiegu oraz wysokiej jakości polskiego masła extra (min 82%).
Uwaga: Na terenie zakładu używane są: orzechy, nasiona sezamu.
Lukier (masa cukrowa)
Składniki: cukier (74%), syrop glukozowy, roślinne oleje i tłuszcze (palmowy, słonecznikowy, illipe), syrop z cukru inwertowanego, substancja słodząca: syrop sorbitolowy, woda, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, emulgator: E471, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat [zawiera laktozę], substancja konserwująca: sorbian potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Do barwienia masy cukrowej wykorzystywane są barwniki: E102, E110, E122, E129, E133, E153 (w różnych konfiguracjach i proporcjach w zależności od koloru i wzoru).
Uwaga: Na terenie zakładu używane są: orzechy, nasiona sezamu.
Przechowywanie
Nie wymaga warunków chłodniczych. Produkt przechowywać w pomieszczeniu suchym, czystym, zacienionym, w temperaturze nie wyższej niż 25°C i wilgotności względnej nie wyższej niż 75%.
Okres przydatności do spożycia
Ciastka najlepiej spożyć w ciągu 30 dni od daty wytworzenia. Informacja o dacie przydatności podana jest na odwrocie bilecika dołączonego do opakowania.